Zoeken
close

Welcome to Atos Medical

Selecteer uw land

België (Nederlands)
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Confirm your selection
  • Land:België (Nederlands)

Informatie rondom COVID-19

COVID-19 is een ziekte die wordt veroorzaakt door het novel coronavirus. Het virus verspreidt zich voornamelijk van persoon op persoon, mensen die in nauw contact zijn met elkaar en via kleine druppeltjes die vrijkomen wanneer een besmet persoon hoest of niest. Deze druppels kunnen in de mond, neus of ogen terechtkomen van mensen die in de buurt zijn of mogelijk worden ingeademd via de longen.

 

Bij mensen met een halsstoma bestaat de kans dat het virus via de stoma wordt ingeademd. Het virus wordt mogelijk ook verspreid door contact met vervuilde oppervlakken of voorwerpen. Er bestaat een risico tot COVID-19 besmetting door het aanraken van een besmet oppervlak of voorwerp waarna de mond, neus of ogen aangeraakt worden.

 

Bij mensen met een halsstoma kan dit gebeuren bij het aanraken van de stoma of het gebruik van hulpmiddelen in of rond de stoma, zoals pleisters, HME’s, tubes, buttons etc. We leren elke dag nieuwe dingen over de manieren waarop het virus zich kan verspreiden. Zorg ervoor dat u goed op de hoogte blijft van de meest recente informatie en maatregelen met betrekking tot COVID-19.

 

Ga voor meer informatie naar www.who.int of volg de nationale richtlijnen via www.rivm.nl.

 

Lees ook: