Zoeken
close

Welcome to Atos Medical

Selecteer uw land

België (Nederlands)
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Confirm your selection
  • Land:België (Nederlands)

Hulpstukken – pleisters en canules

Hulpstukken, waaronder pleisters en LaryTubes, maken het mogelijk dat u een warmte- en vochtwisselaar (HME) kunt gebruiken. Dit is cruciaal voor het behoud van een optimale longgezondheid en -functie.

Wat te kiezen

Een pleister is de meest gebruikelijke en comfortabele manier om een HME te bevestigen. Plak de pleister eenvoudig, door de instructies te volgen, over het stoma en bevestig de HME op de pleister.

 

Soms wordt aangeraden om een ​​Provox LaryTube of LaryButton te gebruiken. In dat geval mag u geen pleisters gebruiken totdat u uw arts hebt geraadpleegd.

Verschillende pleisters voor verschillende situaties

Er zijn verschillende soorten pleisters afhankelijk van welke activiteiten u doet en hoe gevoelig uw huid is.

De beste pleister om actief te zijn

Gebruik Provox StabiliBase voor actieve dagen. Deze pleister heeft een sterke en stabiele kleefkracht die de HME goed bevestigt aan de huid. Als u veel spreekt, is dit de beste keuze. Deze pleister is sterk en kan meer druk bij het spreken aan. Ook zeer geschikt voor handsfree spraak.

De beste pleister voor minder actieve dagen

Provox FlexiDerm is zacht en flexibel en kan worden aangepast aan de vorm van uw stoma, zonder kleefkracht te verliezen.

De beste pleister als je huid gevoelig is

Provox OptiDerm heeft minder kleefkracht dan onze andere pleisters en is gemaakt van een materiaal dat zacht is voor de huid. Het is een goede pleister voor direct na een operatie of na radiotherapie. Ook is de pleister geschikt als u een gevoelige huid heeft die snel geïrriteerd raakt.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste pleister?

Neem contact met mij op.

Gebruik Provox Luna tijdens het slapen

De Provox Luna is zacht en soepel voor de huid en heeft een kleinere ring, waardoor je comfortabeler kunt slapen. De pleister bevat een speciale ‘hydrogel’, die een kalmerende, verkoelende werking heeft. U merkt misschien op dat de huid minder geïrriteerd aanvoelt, wat overdag helpt wanneer u de dagpleister draagt.

Ontvang nu gratis samples

Stuur mij samples

Een goede pleisterafdichting verkrijgen

De huid rondom uw nek raakt gemakkelijk geïrriteerd als u niet voorzichtig te werk gaat bij de pleister wissel. Je kunt ook van tijd tot tijd moeite hebben om een ​​goede sterke afdichting te krijgen. Daarom hebben we de plakinstructie ontwikkeld om u te helpen bij het dagelijkse ritueel van het VERWIJDEREN – SCHOONMAKEN – VOORBEREIDEN – PLAKKEN van uw pleister.

Onze plakinstructie helpt u met het dagelijkse plakritueel voor overdag en voor ’s nachts. Lees er hier meer over.

Ons routinehulpmiddel voor het wisselen van kleefstof begeleidt u door de stappen om uw kleefstof met succes te veranderen. Je kunt hier meer over lezen.

De pleister vervangen

Het is belangrijk om de huid rond uw stoma goed in de gaten te houden. Hierdoor is de kans op huidbeschadiging of irritatie kleiner en kunnen uw pleisters langer op hun plaats blijven zitten.

Tips om voor uw huid te zorgen:

  • Wrijf ‘s avonds, voordat u uw dagpleister verwijdert, eerst Provox Adhesive Remover op de bovenkant van de pleister om hiermee de pleister gemakkelijker te kunnen verwijderen
  • Reinig na het verwijderen van de pleister de huid rond uw stoma met een Provox Cleaning Towel (reinigingsdoekje).
  • Gebruik ’s nachts de Provox Luna, die zacht is voor uw huid, zodat u comfortabeler kunt slapen.
  • Verwijder Provox Luna in de ochtend. Gebruik voorzichtig wat water om de pleister gemakkelijker te verwijderen. Reinig de huid met een Provox reinigingsdoekje of met zeep en water. Laat het drogen.
  • Als uw huid gevoelig is, kunt u Provox Skin Barrier (huidbarrièremiddel) gebruiken. Laat dit vervolgens goed drogen voordat u een pleister voor de dag aanbrengt.

LaryTubes en LaryButtons

Soms raadt uw arts u aan een Provox LaryTube of LaryButton te gebruiken. De Provox LaryTube is een canule die de Provox HME voor het stoma houdt en voorkomt dat het stoma krimpt. Het kan worden gebruikt in plaats van een pleister direct na de operatie, tijdens radiotherapie en wanneer het niet mogelijk is om een ​​pleister te gebruiken (bijvoorbeeld op momenten dat de huid geïrriteerd is). De Provox LaryTube wordt bevestigd met Provox LaryClips of een Provox TubeHolder.

Ook de Provox LaryButton wordt gebruikt om Provox HME’s voor het stoma te houden en voorkomt dat het stoma krimpt. De Provox LaryButton blijft uit zichzelf in het stoma zitten of is bevestigd met Provox LaryClips of een Provox TubeHolder.

De grootte en vorm van uw stoma bepalen of u een LaryButton kunt gebruiken.

De LaryButton moet comfortabel in uw stoma passen zonder irritatie of ongemak te veroorzaken, maar u moet altijd uw arts raadplegen voordat u er een gebruikt.