Zoeken
close

Welcome to Atos Medical

Selecteer uw land

België (Nederlands)
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Confirm your selection
  • Land:België (Nederlands)

Over een totale laryngectomie

INTRODUCTION

Maak kennis met Tore

Het begon allemaal met een kleine bobbel in de nek. Zowel Tore als de artsen dachten dat het onschuldig was, maar het bleek kanker te zijn. Een week na het ontvangen van de diagnose heeft Tore een totale laryngectomie ondergaan.

Toen Tore na de operatie thuis kwam, was hij vastbesloten om weer te praten en weer aan het werk te gaan. Hij behaalde beide doelen en bleef nog 16 jaar werken voordat hij met pensioen ging.

Leven na een totale laryngectomie

Het ondergaan van een totale laryngectomie betekent ademen door een stoma in de hals in plaats van door de neus en mond. Ook behoort opnieuw leren spreken erbij.

Hoewel een laryngectomie ondergaan veranderingen in het dagelijkse leven betekent, is het nog steeds mogelijk om net zo blij en voldaan te zijn als Tore en vele anderen zoals hij. U kunt nog steeds wandelingen blijven maken of oefeningen blijven doen, vrienden ontmoeten en andere dingen doen die u leuk vindt, zoals vóór de operatie. Het is duidelijk dat een van de grootste veranderingen na een totale laryngectomie het verliezen van de stembanden is. Dit betekent dat spreken niet meer kan zoals u gewend was. Gelukkig zijn er bewezen manieren om de spraakkracht terug te kunnen winnen.

Lees hier meer over stemrevalidatie.

Een andere grote verandering is het verlies van de neusfunctie. Dit betekent dat u zich moet aanpassen aan een andere manier van ademhalen omdat u uw neus niet meer kunt gebruiken.

De neus heeft meer functies dan alleen ruiken. Het speelt een grote rol bij het gezond houden van uw longen. Doordat de lucht niet meer via de neus naar binnen komt, is de lucht koeler en minder vochtig dan zou moeten. Hierdoor zullen uw longen meer slijm produceren. De belangrijke neusfuncties kunnen echter worden hersteld via long- of longrehabilitatie, vooral als u ervoor kiest om een ​​Heat and Moisture Exchanger (HME) te gebruiken.

Maak gebruik van onze service

Atos Medical biedt een aantal gratis diensten aan die zijn ontworpen om uw leven als gebruiker van laryngectomie-benodigdheden gemakkelijker te maken.

Lees hier meer over onze verschillende diensten.

Word lid van onze community

Wilt u contact maken met anderen in de laryngectomie-gemeenschap? Lees meer over onze lokale My Voice bijeenkomsten of bekijk inspirerende ervaringen van gebruikers van over de hele wereld.