Zoeken
close

Welcome to Atos Medical

Selecteer uw land

België (Nederlands)
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Confirm your selection
  • Land:België (Nederlands)

Tracheotomie

Na een tracheotomie krijgt u een tracheostoma, met een tracheacanule in uw luchtpijp (trachea). Hierdoor gaat u anders ademen en spreken.

Het ademen via een tracheostoma betekent dat u droge, koude en ongefilterde lucht inademt. Hierdoor raken de slijmvliezen in uw longen geïrriteerd en als gevolg daarvan kunt u last hebben van meer slijmproductie en hoesten. Door een HME-cassette te gebruiken, herstelt u de verloren functies van uw neus en mond. De Provox XtraFlow, Provox XtraMoist en TrachPhone verwarmen, bevochtigen en filteren de ingeademde lucht, waardoor de slijmproductie en het hoesten verminderd wordt.

Het is mogelijk om weer te spreken door de tracheacanule af te sluiten, als er voldoende ruimte zit tussen de luchtpijp en de canule. Door de canule tijdens de uitademing af te sluiten, ademt u uit via uw neus en mond. De lucht stroomt vanuit uw longen langs uw stembanden, waardoor uw stem geproduceerd wordt. U kunt de canule rechtstreeks met uw vinger afsluiten of via een HME-cassette. De TrachPhone is een HME-cassette met een deksel met springveer die eenvoudig met een vinger kan worden afgesloten.

Voor handsfree spraak kunt u een spreekklep gebruiken om de tracheacanule tijdens de uitademing af te sluiten. De ProTrach DualCare combineert een spreekklep met een HME-cassette. U kunt het deksel van de klep draaien om van de spreekstand over te schakelen naar de HME-stand en terug.

Rinks stem

Rink, uit Nederland, heeft een tracheotomie gehad en gebruikt nu de ProTrach DualCare; dit is de combinatie van een spreekklep en een HME-cassette. Hij praat over de rol die de ProTrach in zijn dagelijks leven speelt met betrekking tot zijn gezin, werk en sport.

Wilt u meer leren over de ProTrach DualCare?

Sylvia’s stem

Sylvia is 45 jaar oud en woont in Nederland. Sylvia is zeer sportief en gaat graag wielrennen. In de wintermaanden is ze een fanatiek schaatsster. Ze heeft sinds drie jaar een tracheostoma. Hieronder deelt Sylvia haar ervaring met de ProTrach DualCare.

“Ongeveer een jaar geleden hoorde ik over de ProTrach DualCare. Als ik de ProTrach DualCare in één woord moet beschrijven, is dat ‘vrijheid’. Deze innovatieve spreekklep biedt me vrijheid. Door de tracheotomie was spreken niet meer vanzelfsprekend. Door de ProTrach DualCare is dit aanzienlijk verbeterd.

Het voordeel van de DualCare is dat je geen vinger op de HME-cassette hoeft te houden. Dit bespaart energie en je hebt letterlijk je handen vrij voor andere dingen. Van mensen in mijn omgeving hoor ik dat mijn stem beter klinkt met de ProTrach DualCare dan met een Provox HME-cassette. De ProTrach DualCare sluit de tracheostoma goed af wanneer hij in de spreekstand staat. Wanneer ik niet praat, is het een voordeel dat ik de DualCare in de HME-stand kan zetten. Dit was niet mogelijk bij de zilveren spreekklep die ik eerst gebruikte. De zilveren spreekklep stak ver uit en tijdens het spreken hoorde je de klep. Ik draag de DualCare de hele dag zonder er moe van te worden en ook het vervelende geluid is verleden tijd. Ik gebruik 1 tot 2 HME-cassettes per dag en deze zijn gemakkelijk te vervangen. De conclusie: ik blijf de DualCare absoluut gebruiken.”

Kunnen wij u ergens mee helpen?