Zoeken
close

Welcome to Atos Medical

Selecteer uw land

België (Nederlands)
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Confirm your selection
  • Land:België (Nederlands)

Leven met een laryngectomie

Het ondergaan van een totale laryngectomie betekent ademen via een tracheostoma en niet meer via uw neus of mond. Een laryngectomie betekent dus een verandering, maar het is mogelijk om een bevredigend leven te leiden. Luister naar de stemmen van Roy, Tore en Walter en hoor hun verhalen.

Roy’s stem

Luister naar de verhalen van Roy en hoe de Provox FreeHands FlexiVoice hem de vrijheid heeft gegeven om te koken, auto te rijden in combinatie met handfree spreken.

Tore’s stem

Het begon voor Tore met een bultje in zijn hals en de artsen dachten dat het onschuldig was. Na verder onderzoek bleek echter dat een totale laryngectomie nodig was. Al een week later werd de operatie uitgevoerd.

Na Tore’s thuiskomst leerde hij snel weer om te spreken en kon hij weer beginnen met het werk waar hij van hield. Hij bleef nog 16 jaar werken voordat hij met pensioen ging.

Vanaf de eerste dag is Tore open geweest over het feit dat hij een totale laryngectomie ondergaan heeft. Naar zijn mening maakt dat het een stuk gemakkelijker om nieuwe mensen te ontmoeten en weer een actief leven te leiden.

Wanneer Tore terugkijkt op een leven van ruim 20 jaar met zijn laryngectomie, is er niet heel veel verschil met zijn leven van vóór de operatie. Vanwege de tracheostoma moest hij stoppen met zeilen maar verder kan het alles blijven doen waar hij dol op is, zoals golfen, tijd doorbrengen met vrienden en familie, en reizen. Er gaan zelfs meerdere dagen voorbij waarin hij er niet denkt dat hij een laryngectomie ondergaan heeft.

 

Walter's stem

Ontdek hoe de Provox XtraHME Walter helpt om een actief leven te leiden na zijn TLE.

Wilt u meer weten over de producten die Tore, Roy en Walter gebruiken?